Trinta moliūgų sriuba su krevetėmis!

       Moliūgas - vitamino A šaltinis ir labai geras imuniteto stiprintojas visais metų laikais! Jis mažai kaloringas, todėl yra puiki daržovė metantiems svorį. Taip pat gerina virškinimą, širdies darbą, o jame esantis beta karotinas gali apsaugoti nuo vėžio. Nu tiesiog stebuklinga daržovė! Skaniausią jo pateikimo būdą man šiandien ir atskleisiu jums! 



Šiai sriubai paruošti reikės:
(iš šių ingridientų pagaminsite sriubos keturiems žmonėms)

- 400 g moliūgo (mano turėtas - dar nuo rudens šaldytas moliūgas);
- 3 didelės morkos;
- 4 vidutinio dydžio bulvės;
- 3 česnako skiltelės;
- 300 g krevečių;
- Prieskonių (naudojau druską, pipirus, džiovintą baziliką);
- Pora jalapeno pipirų gabaliukų;
- Kokoso sviesto;



Paruošimas:

1. Supjaustyti bulves, morkas, moliūga ir vandenyje, pagal jūsų skonį paskanintame prieskoniais, daržoves pavirti apie 20 min. iki visiško minkštumo.
2. Išvirtas daržoves nukošti, bet vandenį, kuriame jos virė, pasilikti atskirame inde. 
3. Su blenderiu sutrinti daržoves. Į sutrintą tyrę pilti vandenį. Vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos jūs norite. Aš mėgstu tirštesnę sriubą, todėl supyliau mažiau nei pusę likusio vandens.


4. Įkaitinkite keptuvę, joje ištirpinkite kokoso sviestą. Į ištirpintą sviestą sudėkite susmulkintus jalapeno pipirus ir česnaką, jiems apkepus sudėkite krevetes ir dar šiek tiek viską paskrudinkite.
5. Į dubenėlius išpilstykite sriubą, sudėkite krevetes ir pagardinkite kietuoju sūriu ir riešutais (aš naudojau kedro riešutus). 


Skanaus!




Komentarai

Populiarūs įrašai