Kučiukai SVEIKAI!
Labas vakaras!
Ar jau jaučiate Kalėdų dvasią? Nes aš jau jaučiu ir neapsakomai laukiu Kalėdų! Pats Kalėdiškiausiais receptas turi būti apie patį Kalėdiškiausią maistą man - KUČIUKUS. Bent jau pas mane namuose šių kučiukų neliko per vieną vakarą, taigi, jeigu galvojate ar verta juos kepti, ar geriau nusipirkti, tai tikrai - pirmyn į virtuvę!
Šiaip pats tešlos pagaminimas yra super greitas - ilgiau užtrunka iš jos suformuoti kučiukus. Todėl įsijunkite kalėdinį filmą ir sekmės!
Reikės:
- 250 g. ryžių miltų
- 250 g. kukurūzų miltų
- 50 g aguonų
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 200 ml migdolų pieno
- 1 kiaušinio
- 50 ml kokoso aliejaus
- 50 ml kokoso aliejaus
1. Sumaišyti visus sausus produktus (miltus, aguonas ir kepimo miltelius) ir išsejoti į dubenį.
2. Sumaišyti visus skystus produktus iki vientisos masės (tarp jų ir kososo aliejų. Aš ištirpdžiau tris didelius šaukštus kokoso aliejaus).
3. Abi mases supilti į vieną dubenį ir rankomis išminkyti tešlą. Iš tešlos iškočioti mažas ,,gyvatėles" ir jas supjaustyti į mažus kučiukus.
4. Skardoje išdelioti kučiukus, kad tarp kiekvieno būtų po mažą tarpelį ir kepdami jie nesuliptų.
5. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitė, apie 12 minučių.
Štai Jums skanūs ir traškūs kučiukai! SKANAUS
Komentarai
Rašyti komentarą