SVEIKUOLIŠKAS Obuolių cinamoninis pyragas!

Visiems, kurie turi augančias obelis savo kiemuose, soduose ar kaimuose, obuolių sezonas dar tikrai nepasibaigė! O geriausias būdas sunaudoti jau savo išvaizdą praradusius obuolius - OBUOLIŲ PYRAGAS! Iš to ir gimė šis receptas, kuomet obuolius išmesti buvo gaila, o valgymui jie tikrai dar buvo tinkami. Taigi, PIRMYN pjaustyti obuolius, kepti pyragą, virti arbatos ir savaitę užbaigti su šeima valgant sveikuolišką cinamoninį obuolių pyragą!!!!




Šiam pyragui reikės: 

- 6-8 obuolių;
- Stiklinės migdolinio pieno;
- 2 kiaušinių;
- Saujos džiovintų abrikosų;
- 3 šaukštų avižinių dribsnių;
- 3 šaukštų ryžių miltų;
- 2 arbatinių šaukštelių cinamono;
- kokoso aliejaus skardai ištepti;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;



Pyrago gamyba: 

1. Sumaišyti avižinius dribsnius ir ryžių miltus, užpilti pienu ir palikti, kad viskas gerai išbrinktų.
2. Nulupti ir supjaustyti obuolius. Ištepus skardą kokoso aliejumi, išdelioti obuolius. Ant obuolių sudėti supjaustytus džiovintus abrikosus.
3. Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti išbrinkintą mišinį, cinamoną, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišyti. Gautą masę supilti ant obuolių;
4. Kepti 40-50 min., 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.






SKANAUS!

Komentarai

Populiarūs įrašai