Sveika bananų duona | Healthy banana bread
Šią bananų duoną labiau pavadinčiau kaip pyragu, nes yra saldi ir tinka kaip saldėsis prie arbatos puodelio. Bet jau kadangi, jai ,,prilipęs" toks pavadinimas, tai ir vadinu ją duona. Reikalingų ingridientų nedaug, paprastai ir greitai pagaminama. Taip pat šį receptą galite kiekvienas pasikeisti pagal save ir savo skonį. Aš duoną paskaninu migdolais ir datulėm, taip man skaniausia, bet galima įdėti bet kokių norimų riešutų, šokolado gabaliukų, džiovintų spanguolių, razinų, pjaustytą obuolį, o galima iš vis nieko nedėti, ji ir taip bus labai skani. Žodžiu, viskas pagal jus, jūsų skonį ir fantaziją. :)
Bon appetite!
Instagram: @serieva
Facebook: Ieva
E-mail: isievutess@gmail.com
Jums reikės:
- 2 bananų
- 2 kiaušinių
- 100 ml. pieno (aš naudojau avižų, bet galima naudoti karvės, migdolų pieną ar net jį pakeisti į vandenį)
- 4 valgomųjų šaukštų kokoso drožlių
- 4 valgomųjų šaušktų kukurūzų miltų (jeigu norite, 4 šaukštus kokoso ir 4 šaukštus kukurūzų miltų galite pakeisti tiesiog paprastais kvietiniais miltais)
- šaukštelis kepimo miltelių
- Valgomojo šaukšto kokoso aliejaus ar bet kokio kito jūsų naudojamo
- dvi saujos migdolų
- vienas šaukštelis cinamono
- sauja datulių
Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių ir pradedam gaminti!
Paruošimas:
1. Susismulkinti datules ir migdolus.
2. Su šakute sutrinti bananus.
3. Į dubenį įmušti kiaušinius, pieną, kokoso aliejų (ar jūsų kitą pasirinktą), sutrintą bananą ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
4. Sudėti visus likusius sausus ingridientus: miltus, kokoso drožles, kepimo miltelius ir cinamoną į masę ir viską gerai išmaišyti. Masė gaunasi gan skysta, bet puikiai iškepa ir kepdama sukietėja.
5. Dabar laikas sudėti jūsų pasirinktus pagardus. Aš kaip minėjau dėjau dvi saujas migdolų ir saują datulių, tada viską išmaišom.
6. Skardą išklojam kepimo popieriumi ir 5 ją supilam masę. Aš apibarsčiau savo duoną migdolų drožlėmis, nors jos tikrai nebūtinos. Man tiesiog duona su jomis būna gražesnė ir iškepus drožlės prideda duonai traškumo.
7. Pašauti duoną į orkaitę ir kepti 45 min.
100 gramų duonos yra 298,94 kalorijos.
Skanaus!
_________________________________________________________________________________________________________________
This
banana bread you could call the cake, because it is sweet and you can eat it with a
cup of tea. This bred you can make very quickly. Also, this recipe you can change by
yourself and by your taste. I have flavored this bread with almonds and dates,
because it is very tasty for me, however you can add anything that you want: nuts,
chocolate chips, dried cranberries, raisins, chopped apple. In short -
everything is according to you, your taste and imagination. :)
For
this recipe you need:
- 2 bananas
- 2 eggs
- 100 ml. milk
(I used oat milk, but you can use cow, almond milk or even the water)
- 4 tb. s. coconut shavings
- 4 tb.s. corn flour (if you wish - 4 tb.s. of coconut and 4 tb.s.
of corn flour you can replace with wheat flour)
- 1 small
spoon of baking powder
- 1 tb. s.
coconut oil
- two handfuls of almonds
- one small
spoon of cinnamon
- one handful of
dates
Preheat
oven up to 180 degrees and start to do your banana bread!
Preparation:
1.
Chop the dates and almonds.
2.
Mash two bananas with fork.
3. Put the eggs, milk, coconut oil (or another oil of your choice), mashed
bananas in a ball and mix everything until smooth.
4.
Put all the dry ingredients: corn flour, coconut shavings, baking powder and
cinnamon into the mass and mix everything well. The mass comes out quite
liquid.
5.
Now it is the time to put your selected ingridients. As I said, I laid out two
handfuls of almonds and one handful of dates, then mix everything.
6.
Cover the tin with baking paper and put your mass in it.
In 100 grams of bread is 298.94 calories.
Bon appetite!
Instagram: @serieva
Facebook: Ieva
E-mail: isievutess@gmail.com








Komentarai
Rašyti komentarą