CHIA pudingas pusryčiams

Sveiki! 

Chia pudingo skonis - TOBULAS. Valgydamas jį tikrai nepasakytum, kad valgai sveiką ir naudos turintį tau patiekalą. Chia pudingo pagaminimas užtrunka apie dvi minutes, bet jeigu planuojate jį kitos dienos pusryčiams, turite žinoti, kad jį reikia pasigaminti iš vakaro. 


Chia pudingui reikės: 

- 3 valgomųjų šaukštų chia sėklų
- 1 stiklinės migdolų pieno (mano stiklinės talpa 300 ml). Jeigu neturite migdolų pieno, tai tiks bet kuris kitas pienas ar vanduo, tiesiog migdolų pienas man priduoda skaniausią skonį. 
- Dar reikės bet ko, ką norėtumėte užsidėti ant pudingo viršaus. Aš užsidėjau pusę supjaustyto banano, du šaukštus natūralaus jogurto ir šaldytų aviečių. 

Paruošimas:

Sėklas sumaišyti su migdolų pienu, uždengti kokiu nors dangteliu ar maistine plėvele ir palikti šaldytuve per naktį, kad sėklos išbrinktų. Ryte išmaišyti gautą pudingą. Jeigu norisi pusryčiauti gražiai, kaip restorane, tai persipilti pudingą į kitą indą ir pasipuošti jį savo norimais ingridientais. SKANAUS!




O dabar truputi apie Chia sėklas ir kodėl jos tokios naudingos mūsų organizmui. Jose gausu naudingų savybių mūsų smegenims, odai ir kūnui, jos suteikia stiprų sotumo jausmą, bei gerina virškinimą, mažiną širdies ligų riziką, padidina fizinį pajėgumą, dėl jose esančių skaidulų - padeda numesti svorio. Internete ieškant informacjos apie Chia sėklas rastumėte dar daugiau informacijos dėl ko verta savo maiste naudoti Chia sėklas. Bent jau aš Chia sėklas naudoju daugumoje savo gaminamo maisto (salotose, košėse, kokteiliuose ir pan.) 

Taigi šiandien tiek apie Chia sėklas! Skanaus tiems, kas išbandysit! O aš visada laukiu pasiūlymų ir klausimų iš jūsų. :)

Geros dienos!

Mano instagram : @serieva
Mano facebook : Ieva Serevičiūtė
E-mail : isievutess@gmail.com  

Komentarai

Populiarūs įrašai